Mainos
Mainos

Eduskuntaryhmien johtajille lisäpalkkioita

Eduskunnan palkkiotoimikunta esittää, että eduskuntaryhmien puheenjohtajille ja valiokuntien jaostojen puheenjohtajille maksettaisiin lisäpalkkioita.

Lisäpalkkioita on esitetty mm. ryhmän johtajille.

Palkkiotoimikunnan esityksen mukaan ryhmänjohtajat saisivat lisäansiota 3000-5000 markkaa kuukaudessa ryhmän koosta riippuen. Yhden tai kahden kansanedustajan ryhmän puheenjohtajan palkkio säilyisi kuitenkin nykyisellään. Jaoston puheenjohtajan lisäpalkkio olisi 2000 markkaa kuukaudessa. Poikkeuksena olisi kuitenkin työmäärältään mittava valtiovarainvaliokunnan verojaosto, jonka puheenjohtajalle on luvassa 3000 markan korotus.

Viime kesänä nimettyä eduskunnan ulkopuolista palkkiotoimikuntaa johtaa ministeri Jaakko Iloniemi.

Vihreät vastustavat

Vihreät pitävät palkkiotoimikunnan esittämiä korotuksia tarpeettomina.

-Kansalaiset saavat hiukan kummallisen kuvan eduskunnan toiminnasta, kun kansliatoimikunta esittää, että eduskuntaryhmien puheenjohtajien ja valiokuntien jaostojen puheenjohtajien palkkioita nostetaan kerralla näin paljon. Vihreät ovat selkeästi näitä palkkionkorotuksia vastaan, toteaa eduskunnan kansliatoimikunnan jäsen, kansanedustaja Rauha-Maria Mertjärvi.

Korotusesitys tulee eduskunnan kansliatoimikunnan käsittelyyn ensi viikolla.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot