Mainos
Mainos

Eduskuntatalo remonttiin - näin tarkkaa hommaa valtavan arvotaulun siirto on

Kansanedustajat joutuvat kahdeksi vuodeksi evakkoon eduskuntatalon remontin takia.

Remontin alta evakkoon lähtevät paitsi kansanedustajat myös eduskunnan taideaarteet. Yksi siirrettävistä töistä oli Pekka Halosen Tukinuittajat-taulun siirtäminen valtiovarainvaliokunnan kokoushuoneesta. Suuren ja arvokkaan taulun siirtäminen on tarkkaa ja monta henkilöä vaativaa puuhaa.

Kesken muuton saattaa törmätä myös yllätyksiin.

– Täältä löytyi tämmöinen lappu: ruotsalainen kuninkaallinen hovihankkija Paul Boman. Onkohan se kehyksentekijä? lapun taulun takaa löytänyt eduskunnan kiinteistöpäällikkö Ilona Nokela arvelee.

Intendentti Lisa Lindgren tietää kertoa tietää kertoa, että huoneen, joka tunnettiin ennen suuren valiokunnan huoneena, huonekalut ovat Bomanin käsialaa.

Remontin aikana istuntosalina käytetään naapurissa sijaitsevaa Sibelius-Akatemian konserttisalia.

Eduskunnan kaikkien kiinteistöjen peruskorjausurakka alkoi jo 2007. Päärakennuksen maanpäällisten osien suurremontti on kuitenkin vasta alkamassa.

Remonttiin on budjetoitu 225 miljoonaa euroa. Sen pitäisi valmistua vuonna 2017, jolloin tulee kuluneeksi sata vuotta Suomen itsenäistymisestä.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme