Mainos
Mainos

Eero Lehti ymmärtää pääministerin Ideapark-selityksiä

Kansanedustaja Eero Lehti (kok.)

Kansanedustaja ja Suomen Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Eero Lehti (kok.) uskoo, että pääministeri Matti Vanhanen saattoi olla tietämätön hänelle vaalirahoitusta antaneen yhdistyksen taustahenkilöistä.

- Toki se on mahdollista. Luulen, että pääministerinä hänellä on paljon muutakin mietittävää kuin se, kuka hänelle on antanut vaalirahoitusta.

Lehti ei allekirjoita väitettä, jonka mukaan yritykset pyrkisivät vaikuttamaan politiikkaan rahan avulla. Kansanedustajan mukaan kuvio menee pikemminkin niin, että yritykset seuraavat poliitikon toimintaa ja tekevät tukemispäätöksen näiden havaintojen perusteella.

- Käsittääkseni tavalliset äänestäjät ovat usein paljon tiukempia esittämään erilaisia vaatimuksia yksittäisissä kysymyksissä. Minun mielestäni suomalaiset yritykset eivät toimi näin, Lehti vakuuttaa.

Lehti itse on saanut kalliiseen vaalikampanjaansa tukea tukiyhdistyksen kautta, yli 40 000 euroa. Kansanedustaja vakuuttaa tietävänsä jokaisen yhdistyksen taustalta löytyvän nimen.

Lehden oma vaalikampanja oli yksi kalleimmista - rahaa kului yli 100 000 euroa. Hän ei tyrmää oikeusministeriön parhaillaan selvittämää mahdollisuutta, että kuluille säädettäisiin katto.

- Se on varmaan aika monimutkainen asia. Täytyy myös muistaa, että vaalityöhön käytetään myös muuta kuin rahaa eli työpanosta. Sen arvo on usein suurempi.

Lehden mukaan olisi järkevää, että vaalirahoituksen ilmoittamatta jättäminen johtaisi johonkin rangaistukseen. Tällä hetkellä lainvastaisesti toimiva kansanedustaja ei saa minkäänlaista sanktiota.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme