Mainos
Mainos

Ehdokkaat PN:n kirjallisuuspalkinnon saajaksi julki

Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Grönlanti ja saamelainen kielialue ovat nimenneet ehdokkaansa Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Färsaarten ehdokas puuttuu vielä.

Asko Sahlberg romaanillaan Tammilehto ja Fredrik Lång romaanillaan Mitt liv som Pythagoras ovat Suomen ehdokkaat Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajaksi.

Ruotsista vuoden 2006 palkintoa tavoittelevat Lotta Lotass romaanilla skymning:gryning sekä Göran Sonnevi runokokoelmalla Oceanen.

Tanskan ehdokkaat ovat Claus Beck-Nielsenin romaani Selvmordsaktionen ja Thomas Bobergin runoteos Livsstil.

Norjasta palkintoa tavoittelevat Edvard Hoemin Mors og fars historie ja Öivind Hånesin Pirolene i Benidorm.

Islannista ehdolla on niin ikään kaksi romaania, Audur Jonsdottirin Folkid i kjallaranum ja Kristin Marja Baldursdottirin Karitas, an titils.

Grönlantia edustamaan on valittu Julie Edel Hardenbergin runoelma Den stille mangfoldighed ja saamelaista kielialuetta Jovnna Ande Vestin romaani Arbbolaccat 3.

Färsaarten ehdokas puuttuu vielä listalta.

Voittaja kerrotaan helmikuussa. Voittosumma on 350 000 Tanskan kruunua eli 47 000 euroa ja se luovutetaan Pohjoismaiden neuvoston kokouksessa loka-marraskuussa Kööpenhaminassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme