Mainos
Mainos

Ehdokkailta kysytään vaalirahoista

Kaikilta eduskuntavaalien ehdokkailta pyydetään tietoja heidän saamistaan vaaliavustuksista.

Tutkimuksen teettää vaalirahoituksen avoimuutta selvittävä komitea, joka aikoo käyttää tietoja hyväksi omassa työssään. Noin 2000:lta ehdokkaalta tiedustellaan mm. vaalikampanjan kustannuksia sekä yrityksiltä ja järjestöiltä saatujen avustusten määriä.

Oikeusministeriöstä korostettiin, että kysely on luottamuksellinen eikä sen tietoja käytetä tai luovuteta muuhun tarkoitukseen. Tutkimuksen tekee valt.lis. Tomi Venho.

Vaalirahoitusta selvittävä komitea asetettiin viime lokakuussa. Sen tehtävänä on selvittää, miten ehdokkaiden saamien lahjoitusten sekä muun vaalirahoituksen julkisuutta voitaisiin lisätä. Nyt tehtävän kyselyn tuloksista kerrotaan komitean loppuraportissa, jonka on määrä valmistua ensi syyskuun loppuun mennessä.
Vaalirahoituskomiteaa johtaa hallintoneuvos Lauri Tarasti korkeimmasta hallinto-oikeudesta ja jäseninä on mm. suurimpien eduskuntapuolueiden edustajia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme