Mainos
Mainos

Ehdot tiukentuivat: Vuorotteluvapaalle vaikeampaa päästä

Vuorotteluvapaalle on tästä päivästä lähtien aiempaa vaikeampi päästä. Päästäkseen vuorotteluvapaalle työntekijällä pitää olla 16 vuoden työhistoria, kun aiemmin edellytettiin 10 vuoden työskentelyä.

Yli 60-vuotias ei enää pääse vuorotteluvapaalle. Poikkeuksena ovat ennen vuotta 1957 syntyneet, joita yläikäraja ei koske.

Vapaan korvaukset pysyvät ennallaan. Samalla niiden vähimmäiskesto pitenee 90 päivästä 100 päivään ja enimmäiskesto yhdellä päivällä 360 päivään.

Ennen syyskuuta tehdyt vuorotteluvapaasopimukset pysyvät voimassa, mutta vapaa on aloitettava tämän vuoden puolella.

Uudistuksessa kiristetään myös edellytyksiä vuorotteluvapaalla olevan työntekijän sijaiselle.

Sijaiseksi pitää palkata ensisijaisesti nuori tai äskettäin ammattiin valmistunut työtön tai pitkäaikaistyötön. Työttömien osalta vaatimuksena on, että hän on ollut vähintään 90 päivää työttömänä työnhakijana viimeisen 14 kuukauden aikana.

Vaatimus ei koske alle 30-vuotiaita, jotka ovat suorittaneet ammatti- tai korkeakoulututkinnon vuoden sisällä. Yhden päivän työttömyys riittää myös, jos sijainen on vuorotteluvapaan alkaessa alle 25-vuotias tai yli 55-vuotias. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme