Mainos
Mainos

Sivistysvaliokunta tyrmäsi kansalaisaloitteen - pakkoruotsi säilyköön

Eduskunnan sivistysvaliokunta esittää, että kansalaisaloite ruotsin opiskelun muuttamisesta valinnaiseksi hylätään. Aloitteessa oli yli 60 000 nimeä. 

Sivistysvaliokunnan perussuomalaiset jättivät mietintöön vastalauseen, joten eduskunta pääsee pian äänestämään aiheesta.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Jari Lindström ja sivistysvaliokunnassa perussuomalaisten valiokuntavastaavana toimiva kansanedustaja Kike Elomaa ovat pahoillaan siitä, että valiokunnan enemmistö ei tukenut kansalaisaloitetta.

Lindström painottaa, että perussuomalaiset eivät halua horjuttaa ruotsin kielen asemaa maamme toisena kansalliskielenä vaan vastustavat ainoastaan sen pakko-opiskelua.

– Ruotsin kielen opiskelun pakollisuus ja korkeakoulutetuilta edellytettävä ns. virkamiesruotsi eivät riitä turvaamaan ruotsinkielisiin palveluihin tarvittavaa kielitaitoa. Uskomme, että paremmat tulokset saavutetaan vapaaehtoisuuden pohjalta, Lindström toteaa tiedotteessaan.

Äänestys

Oliko päätös säilyttää pakkoruotsi oikea?

Kyllä

Ei

Oliko päätös säilyttää pakkoruotsi oikea?

Kyllä 29%

Ei 71%

29%
71%
ääniä 7006 kpl

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme