Mainos
Mainos

Ehdotus vaalirahoituslaista valmistunut

Vaali- ja puoluerahoituslainsäädäntöä uudistava toimikunta on saanut valmiiksi ehdotuksensa vaalirahoituslainsäädännön osalta. Toimikunta luovuttaa mietintönsä tänään oikeusministeri Tuija Braxille.

Oikeusministeriö asetti Lauri Tarastin johtaman toimikunnan viime keväänä uudistamaan vaalirahalakia. Nyt toimikunnan mietintö on valmistunut ja se sisältää uudistusehdotukset, jotka koskevat vaalirahoituslainsäädäntöä kaikissa vaaleissa. Toimikunta on selvittänyt muun muassa vaalirahoituksen valvonnan järjestämistä ja sanktioita sekä mahdollisten ylärajojen asettamista ehdokkaan kampanjakustannuksille ja ehdokkaalle annettavalle tukisummalle. Ilmoitusvelvollisuus vaalikampanjan kuluista laajennettaisiin kaikkiin yleisiin vaaleihin.

Toimikunnan jäsenistä keskustan ja kokoomuksen puoluesihteerit sekä RKP:n edustaja ovat esittäneet, ettei yksittäisen ehdokkaan vaalikampanjakuluille tulisi asettaa kattoa.

Oikeusministeri Braxin tehtäväksi jää laatia sellainen lakiesitys, joka hallituksessa kelpaa myös hallituskumppaneille.

Puoluerahoitusta koskevat ehdotuksensa toimikunnan tulee tehdä syyskuun loppuun mennessä. Kunnallisvaalien osalta vaalirahoitusilmoituksia koskevia säännöksiä uudistettiin jo viime syksynä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot