Mainos
Mainos

EHEC-bakteeria liperiläisellä maitotilalla

EHEC-bakteeria on tavattu liperiläisen maitotilan karjasta. Pohjois-Karjalan läänineläinlääkäri Paavo Miettinen sanoo, että bakteerilöydös tehtiin noin kuukausi sitten karjan lannasta otetuista näytteistä. Hänen mukaansa massamme on tällä hetkellä tiedossa noin 15 tilaa, joilla on EHEC-bakteeria.

Liperiläisen tilan karja tutkittiin, kun sen omistajien lapsi sairastui EHEC-bakteerin aiheuttamaan ripuliin. Lapsi on jo tervehtynyt. Lantanäytteet otettiin eläinryhmittäin. Kantakarjasta otetut kuusi näytettä olivat positiivisia ja välitysvasikoiden kaksi näytettä negatiivisia.

-Vaikuttaa siltä, että bakteeri on ollut tilalla jo pitempään. Sitä ei tiedetä, mistä bakteeri on tilalle kulkeutunut, Miettinen kertoo.

Bakteeri ei estä maidon lähettämistä meijeriin, sillä se kuolee pastöroinnissa. Miettisen mukaan nyt tulee käyttää kaikki keinot EHEC-bakteerin leviämisen estämiseksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme