Mainos
Mainos

Ehkäisyrenkaat loppu Suomesta — ei rinnakkaislääkettä

Kolmekymmentä puhelua, aina vain ei-oota. Nuvaring-ehkäisyrengasta käyttävä helsinkiläisnainen on monen muun tapaan pulassa, koska tuotetta ei löydy apteekeista missään päin Suomea.

Tämän aamun soittelurumban jälkeen löytyi yksi rengas — tunnin ajomatkan päästä. Se riittää vain ensiavuksi. Rengasta käytetään kolme viikkoa, ja apteekkeihin tuotetta saadaan vasta huhtikuussa.

Nuvaring-ehkäisyrenkaat ovat todella loppu ympäri Suomea, Yliopiston Apteekista vahvistetaan.

— Ne ovat olleet loppu tukkuliikkeestä. Meillä on sama tilanne kuin muillakin apteekeilla, sanoo proviisori Laura Ahonen Helsingin keskustan toimipisteestä.

Tilanne helpottuu viikolla 13 eli maalis- ja huhtikuun vaihteessa. Silloin apteekkeihin saadaan kolmen renkaan pakkauksia, viikolla 16 yhden renkaan paketteja.

— Tätä lääkettä menee paljon. Päivittäin joku sitä kysyy.

"Lapsia emme aio tämän takia hankkia"

Toimituskatkos johtuu hollantilaisella lääketehtaalla havaitusta virheestä renkaan pakkauksessa. Näin kertoo maahantuoja MSD:n lääketieteellinen johtaja Kaisa Elomaa. Tuotteen etiketti saattaa repeytyä vaikeasti luettavaksi. Samat ohjeet löytävät kuitenkin myös pakkausselosteesta.

— Itse renkaassa ei ole mitään ongelmaa, Elomaa korostaa.

Tuotantoon on nyt tullut katkos, kun pakkausvirheen mahdollisuus on haluttu poistaa.

Tilanne on käyttäjille tukala, koska reseptillä saatavalle renkaalle ei ole korvaavaa valmistetta.

Maahantuoja voi auttaa renkaan käyttäjiä vain kertomalla vaihtoehdoista. Elomaan mukaan lähin vastine renkaalle on Mercilon-ehkäisypilleri. Käyttäjien on nyt kuitenkin mentävä lääkäriin neuvottelemaan jostain muusta ehkäisykeinosta.

— Nyt pitäisi varata lääkäriltä aika, että saisi jotain muuta tilalle. Vuorokausi ollaan jo myöhässä, eilen olisi pitänyt saada rengas käyttöön. Lapsia emme aio tämän takia kuitenkaan hankkia, naurahtaa helsinkiläisnainen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot