Mainos
Mainos

Ehkäisyvälineiden ilmaisjakelu vaihtelee

Tutkijoiden mielestä Suomeen tarvittaisiinkin yhtenäiset suositukset ehkäisyvälineiden ilmaisjakelusta.

Ehkäisyvälineiden ilmaisjakelun käytännöt vaihtelevat huomattavasti jopa saman terveyskeskuksen eri toimipisteissä. Ensimmäiset ehkäisypillerit ovat yleensä ilmaisia, mutta jos niitä joudutaan vaihtamaan, pillerit ovat ilmaisia enää puolessa terveyskeskuksista.

Ilmaiseksi pillereitä saa Suomen Lääkärilehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan keskimäärin neljän kuukauden jaksolta. Joissain terveyskeskuksissa ehkäisy voi kuitenkin olla maksutonta jopa yhdeksän kuukauden ajan. Tutkijoiden mielestä Suomeen tarvittaisiinkin yhtenäiset suositukset ehkäisyvälineiden ilmaisjakelusta.

Myös ehkäisyneuvolaan pääsy oli vaihtelevaa. Jopa puolet ehkäisyneuvoloista suljetaan kesäksi joko kokonaan tai osittain. Pisimmillään ovet ehkäisyneuvontaan olivat kiinni jopa kymmenen viikkoa.

Yksitoista terveyskeskusta tarjosi ehkäisyneuvontaa vain lääkärin ajanvarausvastaanotolla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot