Mainos
Mainos

Ehrensvärdin kapteeni puhalsi 1-1,5 promillea

Ehrensvärd-huoltolautan kapteeni puhalsi poliisin alkometriin 1-1,5:n promillen lukemat Ehrensvärdin törmättyä Viking Gabriellaan Helsingin edustalla perjantaina. Poliisin mukaan tarkka promillelukema selviää oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa todennäköisesti lähipäivinä. Tapausta selvitetään epäiltynä vesiliikennejuopumuksena sekä työtapaturmatutkintana.

Ehrensvärd-huoltolautan kapteeni on puhaltanut poliisin alkometriin 1-1,5:n promillen lukemat Ehrensvärdin törmättyä Viking Gabriellaan Helsingin edustalla perjantaina. Helsingin poliisin mukaan tarkka promillelukema selviää oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa todennäköisesti lähipäivinä.

Poliisin on määrä tutustua onnettomuuden osapuolten meriselityksiin, minkä jälkeen on tarkoitus kuulla osapuolia asiassa. Tähän mennessä ei ole tehty kuulusteluja, joten poliisin tiedot perustuvat ainoastaan tapahtumapäivän havaintoihin. Tapausta selvitetään epäiltynä vesiliikennejuopumuksena sekä työtapaturmatutkintana.

Viking Linen Gabriella oli tulossa Tukholmasta Helsinkiin ja Ehrensvärd oli matkalla Suomenlinnasta Katajanokalle, kun alukset törmäsivät Kruunuvuoren selällä puoli kymmeneltä viime viikon perjantaina. Alusten keulaosat saivat sivukosketuksen.

Gabriellalla oli 1253 matkustajaa ja 138 henkilökuntaan kuuluvaa. Ehrensvärdillä oli matkustajia 14 ja miehistön jäseniä 4. Ehrensvärdillä yksi miehistön jäsen sai rytäkässä haavan päähänsä ja toinen loukkasi lievästi kätensä.

Liikenne Suomenlinnaan hoituu

Gabriella selviytyi kolarista ilman suurempia vaurioita. Ehrensvärdillä vahingoittui keularamppi sekä kolme kyydissä ollutta autoa. Molemmat alukset kykenivät jatkamaan omin avuin satamapaikkoihinsa.

Suomenlinnan ja Katajanokan väliä liikennöivä Ehrensvärd on parhaillaan tutkittavana. Tutkimuksissa selvitetään, voidaanko liikennöintiä jatkaa päivisin ja korjata alusta iltaisin vai pitääkö alus ottaa kokonaan pois liikenteestä korjaustöiden ajaksi. Ehrensvärdin ollessa poissa liikenteestä Suomenlinnaan pääsee edelleen kahdella aluksella Kauppatorilta. Kuorma-autoja Suomenlinnaan ei saada kuljetettua ennen kuin Ehrensvärd palaa liikenteeseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot