Mainos
Mainos

EHYT: Tehdään karhunpalvelus, jos alkoholiongelmaan ei puututa

MTV3 Uutisten teettämä tutkimuksen mukaan noin puolet suomalaisista on sitä mieltä, että työpaikoilla suhtaudutaan alkoholiin ja sen haittavaikutuksiin liian kevyesti.

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturin mukaan ongelmat havaitaan yleensä varsin myöhään.

– Oma kokemuksemme on, että seitsemän vuotta on aika tavallinen aika, kun ensimmäiset haitalliseen alkoholinkäyttöön liittyvät merkit havaitaan. On helppo ymmärtää, että siinä ajassa on sekä itselle, että työyhteisölle on tapahtunut haitallista vahinkoa.

Alkoholinkäyttö voi olla vaikea aihe ottaa puheeksi työntekijän kanssa.

– Ajatellaan, että ihminen loukkaantuu tai suuttuu siitä.

Aalto-Matturin mukaan kuitenkin työntekijälle sekä koko työyhteisölle tehdään karhunpalvelus, jos alkoholiongelmaan ei puututa.

– Alkoholin liikakäyttö aiheuttaa monenlaisia ongelmia, vaikka ei oltaisi varsinaisesti humalassa tai krapulassa työpaikalla, niin työviihtyvyys tai työkyky ei ole samanlaista. Ongelmat liittyvät jaksamiseen, terveyteen, sosiaalisiin suhteisiin sekä työyhteisön toimivuuteen. Myös tapaturmariski kasvaa.

(MTV3)

Katso Joonas Lepistön juttu ja Sari Aalto-Matturin studiohaastattelu (Kymmenen uutiset 25.3.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot