Mainos
Mainos

"Ei enää mitään syytä odotella renkaanvaihdon kanssa"

Talvirenkaat saa nyt vaihdatetuksi autoon varsin ripeästi. Eri puolille maata tehdyn pistosoittelun perusteella ajan saa parhaimmillaan samalle päivälle.

Esimerkiksi Jyväskylän seudulla on nyt vaihdettu noin 75 prosenttia renkaista, arvioi Rengasnuoran toimitusjohtaja Jarmo Nuora.

– Sesonki on jatkunut jo neljä viikkoa. Meillä on parin päivän jono, ja ajan saisi maanantaille, Nuora kertoo.

Lämpimän syksyn takia renkaita on vaihdettu tasaiseen tahtiin ja ruuhkilta on vältytty, sanoo puolestaan Pentti Määttä Oulun Autokumista.

– Marraskuu on jo pitkällä. Vaikka olisikin plusasteita, keli voi muuttua muutaman tunnin sisään liukkaaksi. Jos ajaa autoa säännöllisesti, en näe mitään syytä odotella renkaanvaihdon kanssa, Määttä toteaa.

Talvirenkaita on käytettävä joulukuusta helmikuun loppuun. Nastallisia talvirenkaita saa käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun tai pääsiäisen jälkeiseen maanantaihin.

Auton tunkki tehty vararenkaan vaihtamiseen

Autokorjaamoista ja rengasliikkeistä arvioidaan, että renkaiden vaihtaminen itse on vähenemässä.

– Itse vaihtaminen alkaa olla haastavaa irto-osien takia, perustelee Teemu Toikkanen Autokorjaamo Partnerin Motonet Konalan toimipisteestä.

– Moderneissa autoissa on entistä enemmän käytössä alumiinivanteita, ja esimerkiksi niiden pulttien kiinnitys ja muodot vaihtelevat. Siellä on tosiaan erityisiä komponentteja. Jos ei tunne itseään varmaksi, ei ole mitään syytä itse yrittää vaihtaa renkaita. Seuraukset voivat olla taloudellisesti kovat tai jopa hengen päälle käyvät, Oulun Autokumin Määttä täydentää.

Lisäksi autojen mukana tulevat työkalut ovat usein turhan heppoisia. Jos vaihtaa renkaat itse, puuhaan kannattaa varata oikeat välineet, kuten kunnon tunkki.

–Auton tunkki on tehty vain tilapäiskäyttöä varten vararenkaan vaihtamista varten, Rengasnuoran Jarmo Nuora muistuttaa.

Motonet Konalan korjaamon Toikkanen on huomannut, että suuri osa renkaista ajetaan nykyään loppuun.

Kitkarenkaat eivät ainakaan vielä ole syrjäyttämässä nastarenkaita.

– Nastarengasta myydään enemmän. Nastattomien talvirenkaiden määrä jää oletettavasti valtakunnan tasollakin 10-15 prosentin haarukkaan, Pentti Määttä Oulun Autokumista sanoo.

Renkaan vaihto liikkeessä maksoi soittokierroksen paikoissa 20-30 euroa. Renkaiden säilytyksestä puolestaan veloitettiin 45-60 euroa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme