Mainos
Mainos

Ei helikopteripäätöksiä

Tampereella kokoontuneet Pohjoismaiden puolustusministerit eivät tehneet mitään päätöksiä yhteispohjoismaisesta helikopterihankinnasta.

Suomi on päättänyt hankkia perusteilla olevien valmiusyhtymien käyttöön kuljetushelikoptereita. Muissa Pohjoismaissa ei ole tehty sitovia poliittisia päätöksiä tai budjettipäätöksiä. Suomen puolustusministeri Anneli Taina (kok.) sanoi kokouksen jälkeen järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että päätös helikopterien yhteishankinnasta tulisi tehdä puolen vuoden kuluessa. Jos yhteistä päätöstä ei saada aikaiseksi, Suomi on valmis etenemään omassa hankkeessaan.

-Pyrimme edelleen löytämään mahdollisuuden tehdä yhteinen hankinta, Taina korosti. Suomen helikopterihanketta kiirehtii nykyisen kaluston ikääntyminen. Suomen puolustusvoimilla on nykyisin seitsemän kuljetushelikopteria. Neuvostovalmisteiset Mi8-kopterit ovat jo noin 25 vuotta vanhoja. Runkojen ikääntymisen vuoksi niillä voidaan lentää enää 2-3 vuotta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme