Mainos
Mainos

"Ei lisää kuntien eläkerahoja kotimaisiin sijoituksiin"

Kuntien Eläkevakuutuksen toimitusjohtaja ei lämpene ehdotukselle, jonka mukaan kuntien eläkerahoja pitäisi sijoittaa enemmän kotimaahan.

Kuntien Eläkevakuutuksen toimitusjohtajan Simo Lämsän mukaan kuntien eläkerahoja ei voi sijoittaa Suomeen juuri nykyistä enempää.

Yksityisiin tel-yhtiöihin verrattuna kuntien eläkerahoja on sijoitettu vain vähän Suomeen. Kuntien Eläkevakuutuksella osuus on vain neljännes, kun yksityisten tel-yhtiöiden sijoitukset kotimaahan ovat lähes puolet pääomasta.

- Kyllä se on selvästi vähemmän, meillä on selvästi salkku tässä suhtessa hajautetumpi. Tilannetta ei voi kovin paljon muuttaa ottamatta kohtuuttomia riskejä, Lämsä myöntää.

Kuntien Eläkevakuutuksella kova tuottovaatimus

Eläkeyhtiöiden varallisuutta on viime päivinä vaadittu sijoitettavaksi entistä enemmän Suomeen kotimaisen omistajuuden turvaamiseksi.

Kunnista eläköityy lähivuosina paljon ihmisiä, ja eläkevakuutusyhtiöllä on raskaat vastuut kannettavanaan. Osin siksi Kuntien Eläkevakuutuksen rahoille on asettettu erittäin korkea, neljän prosentin vuotuinen tuottovaatimus.

Yksityisiin työeläkeyhtiöihin verrattuna kuntien eläkerahoista on poikkeuksellisen suuri osuus - peräti 46 prosenttia sijoitettu osakkeisiin. Osakesijoitusten uskotaan tuovan pitkällä aikavälillä parhaan tuoton.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme