Mainos
Mainos

Ei mitään pilaa: Loppiainen ja helatorstai halutaan lauantaille

Työmarkkinajärjestöt selvittävät kirkon edustajien kanssa mahdollisuutta siirtää loppiainen ja helatorstai lauantaille.

Näin pyritään lisäämään yhtenäisten työviikkojen määrää.

Loppiaisen ja helatorstain siirto lauantaipäiviin ei ole vielä kirkossa kuulutettu asia, vaikka sitä ryhdytään selvittämään. Kirkon työmarkkinalaitoksen lakimies Timo von Boehm ei vielä perjantaina tiennyt, kuka kirkon puolella edes ryhtyy selvitystyöhön.

– Kirkon kentälle tämä on uusi asia. Mahdoton sanoa, miten siihen suhtaudutaan, hän sanoi STT:lle.

Sinänsä loppiaista ja helatorstaita on siirretty ennenkin: vuosina 1973-1991 niitä vietettiin lauantaina työmarkkinajärjestöjen toivomuksesta, mutta sitten palattiin vanhaan käytäntöön.

Von Boehmin mukaan kirkkohallituksessa tai piispainkokouksessa päätetään, kuka tai ketkä kirkon puolella selvitystyöhön työmarkkinajärjestöjen kanssa ryhtyvät.

Hänen mukaansa asiaa voidaan ratkoa työmarkkinasopimuksilla, mutta kysymys on myös lainsäädännöllinen. Arkipyhistä on säädetty kirkkolaissa. Jos lakia ruvetaan muuttamaan, asia etenee kirkolliskokouksen käsittelyn kautta eduskuntaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme