Mainos
Mainos

Ei pelkkää naapurin kyttäystä - verotiedoista apua myös palkkatoiveisiin

Eilinen veropäivä oli aikamoista haipakkaa myös verovirkailijoille. Pääkaupunkiseudun verotoimiston Vantaan Myyrmäessä kansoitti aamukahdeksalta toimittajien joukko, mutta päivän mittaan verotietoja kävi tutkailemassa myös jokunen yksityishenkilökin.

Verotoimistoissa on asiakkaille käytössä päätteitä, joista voi henkilön nimellä hakea kenen tahansa veronmaksajan verotietoja. Samaisia tietoja voi tiedustella verotoimistoista myös puhelimitse.

Viestintäpäällikkö Merja Arkiomaa verohallinnosta kertoo, että ihmisillä on omat intressinsä, minkä takia toisten verotietoja halutaan selvittää.

– Yksi on esimerkiksi se, että kun haetaan uutta työpaikkaa ja mietitään palkkapyyntöä, saatetaan osviittaa hakea samaa työtä tekevän verotiedoista, sanoo Arkiomaa.

Yksittäisen ihmisen verotietojen tarkastelu on nykyään helppoa, sillä kaikki tiedot löytyvät yhdestä paikkasta.

– Ennen, kun tiedot olivat paperilla, täytyi tietoja kyselevän mennä asioimaan siihen verotoimistoon, minkä maakunnan asukkaan verotietoja haettiin.

"Yksityisihmisten verotietojen kysely vähentynyt"

Nettideittailun aikakaudella joku siis saattaa käydä tarkistamassa vaikka uuden deittinsä likviditeettikyvyn.

– Kuten sanoin, jokaisella on omat intressinsä siihen, miksi jonkun ihmisen verotietoja haetaan, sanoo Arkiomaa ja nauraa.

– Mutta kyllä oma näppituntumani on se, että yksittäisten ihmisten käyminen verovirastoissa, toisten verotietoja tarkastamassa, on vähentynyt, Arkiomaa jatkaa.

Hänen mukaansa esimerkiksi eilen yksityishenkilöjen käynnit Myyrmäen verotoimiston päätteillä voidaan laskea kahden käden sormilla.

– Niitähän voi pitkin vuotta näistä päätteistä katsoa, ja moni saattaa muun asioinnin yhteydessä, esimerkiksi vuoroaan odottaessa kuluttaa aikaansa verotietojen parissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme