Mainos
Mainos

”Ei saa syntyä tulonsiirroilla elävää ryhmää, joka alkaa äänestää natseja” – Juhana Vartiainen kannattaa velvoittavampaa sosiaaliturvaa

Kokoomuksen kansanedustajaa Juhana Vartiaista on huolestuttanut kirjailija Ossi Nymanin aloittama keskustelu ideologisesta työttömyydestä. Uhkakuva on, että syntyy ihmisjoukko, jolle työttömyys tuntuu tavalliselta ja hyvältä tilalta.

– Ei saa syntyä tulonsiirroilla elävää ryhmää, joka ajan mittaan alkaa äänestää natseja. Pohjoismaiset yhteiskunnat ovat työyhteiskuntia ja siitä täytyy pitää kiinni, Vartiainen sanoo Huomenta Suomi -lähetyksessä.

Vartiainen puuttuisi tilanteeseen tekemällä sosiaaliturvajärjestelmästä velvoittavamman. Työvoimatoimistojen tehtävä olisi hänestä huolehtia siitä, että tarjouksia tulee työttömälle tarpeeksi ja ettei niistä kieltäydyttäisi.

– Kyllä siinä pitää olla tanskalaiseen tyyliin napakka, että voidaan uhata töiden lopettamiselta, jos tarjottuja töitä ei ota vastaan.

Vartiainen myöntää, että parasta olisi, jos jokaiselle löytyisi mieluisa työ – mielekästä työtä kun tehdään paremmin.

– Mutta ei sellaista luksusta ole, että voi ihan valita. Jokaisella on velvollisuus elättää itsensä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme