Mainos
Mainos

"Ei se apu kuitenkaan mene perille" - Kirkon Ulkomaanapu vastasi epäilijöille yksityiskohtaisella videolla

Kansainväliset ja kotimaiset avustusjärjestöt näkyvät jälleen katukuvassa, nyt Afrikan sarven vakavan nälänhädän vuoksi.

Lahjoituksia avustusohjelmien käynnistämiseksi on kuitenkin saatu niukasti.

SPR:n kansainvälisen avun päällikkö Päivi Laurila arvioi, että hitaasti syntyvät kriisit eivät saa kansaa auttamaan samalla tavalla kuin nopeat, maanjäristysten kaltaiset katastrofit. Avustusintoon vaikuttaa Suomessa myös kesäloma-aika.

Avustusintoon näyttävät vaikuttavan myös ennakkoasenteet. Eilen MTV3:n Uutisten Facebook-sivuilla moni ilmoitti, että ei aio osallistua keräyksiin, koska epäilee, ettei avustus kuitenkaan päädy sitä tarvitseville.

– Kun tietäisi, että avustus menee sataprosenttisesti perille, niin auttaisin ilman muuta hätää kärsiviä ihmisiä. Mutta kun avustus ei vaan mene sellaisenaan avustuskohteeseen, vaan sielä on aina joukko hyeenoja joka suunnassa, myös Suomen puolella, jotka keräävät parhaat omiin taskuihinsa, yksi keskustelija kirjoittaa.

Näitä uskomuksia ampuu alas Kirkon Ulkomaanavun Youtubessa julkaisema video. Videolla näytetään yksityiskohtaisesti, kuinka avustuspaketti päätyy hädästä kärsivälle. Videolla myös kerrotaan, että avustus annetaan kuponkia vastaan ja kupongit puolestaan jaetaan perheen naisille. Video on kuvattu Pakistanissa suurtulvien aikaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme