Mainos
Mainos

Ei sopua kuntakriteereistä

Hallitus ei ole vielä päässyt yksimielisyyteen kuntauudistukseen liittyvistä vahvan peruskunnan kriteereistä. Hallinnon ja aluekehityksen ministerityöryhmä kokoontui tänään puolen päivän maissa, mutta ei saanut väännettyä yksimielistä esitystä kasaan.

MTV3:n uutisten saamien tietojen mukaan suurin kiista käydään kriteerien velvoittavuudesta. Päähallituspuolueet Kokoomus ja SDP ovat erimielisiä siitä, pitääkö kuntien täyttää kaikki annetut kriteerit vai annetaanko kunnille enemmän joustoa. Kokoomus on tiettävästi tiukkojen kriteerien kannalla ja SDP puolestaan haluaisi kunnille enemmän joustoa.

-Hallituspuolueilla on yhteinen tavoite. Nyt haemme sitä, miten voitaisiin mahdollisimman hyvin tavoittaa aluiden erilaisuus ja samaan aikaan päästä siihen, että saataisiin nykyistä vahvemmat kunnat kaikkialle, kuntaministeri Henna Virkkunen sanoi aamupäivällä MTV3:n uutisille.

Vahvan peruskunnan kriteerit määrittävät paljon kuntien tulevaisuutta, sillä niiden perusteella määritellään, mitä kunnilta tulevaisuudessa vaaditaan muun muassa talouden ja väestöpohjan osalta. Lisäksi kuntaliitoksia tarkastellaan myös työssäkäyntialueiden pohjalta.

Hallituksella on aikaa neuvotella vielä tämän viikon ajan, sillä kriteerit on luvattu kertoa kesäkuun loppuun mennessä. Hallinnon ja aluekehityksen ministerityöryhmä kokoontuu jälleen huomenna puimaan asiaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot