Mainos
Mainos

Ei vieläkään selvyyttä vanhuspalveluiden henkilöstömitoitukseen

Vanhuspalveluiden henkilöstömitoitus on jäänyt edelleen auki. Sosiaali- ja terveysministeriö esittää, että tarvittavaa henkilöstön määrää selvitetään kokeilussa, joka alkaisi ensi vuonna. Ministeriön mukaan selvitys maksaisi 30 miljoonaa euroa.

Valtiovarainministeriö on esittänyt, että vanhuspalvelulain toimeenpanoon osoitetaan ensi vuonna 23 miljoonaa euroa. Sen sijaan erillisestä henkilöstökokeilusta ei ministeriön budjettiesityksessä ole mainintaa.

Henkilökunnan määrästä vanhustenhoidossa on väännetty kättä pitkään. Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd.) haluaa vanhuspalvelulakiin sitovan kirjauksen hoitajien minimimäärästä. Muun muassa Kuntaliitto on vastustanut ajatusta. Myös kokoomuksessa sitovaan hoitajamitoitukseen suhtaudutaan karsaasti.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) mukaan vanhuspalvelulain sisällöstä ja rahoituksesta päätetään lopullisesti vasta kuun lopun budjettiriihessä. Vanhuspalvelulain on määrä tulla voimaan ensi vuoden heinäkuussa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme