Mainos
Mainos

Eikö joulupukki saapunut perille? Saattoi olla rattijuoppo

Joulun alla ilmoitustauluilla kaupitellaan raittiita joulupukkeja perheiden jouluiloksi. Raittiuden korostaminen vihjaa siihen, että liikenteessä on myös naukkailleita pukkeja. MTV3 kysyi Liikkuvalta poliisilta, paljonko humalaisia pukkeja jää jouluna poliisin haaviin.

– Eikös pukkeja ole vain yksi? ihmettelee ylikonstaapeli Teemu Äikäs.

Vakavammin Äikäs vahvistaa, että humalaisia joulupukkeja on otettu aiempina vuosina kiinni, mutta poliisi ei pidä kirjaa näiden määristä.

Suurimmaksi osaksi liikaa siemailleet joulupukit ovat kuitenkin Äikkään mielestä vanhoja legendoja – nykyisin joulupukinpestit ovat ammattimaistuneet ja pukit liikkuvat pääosin selvin päin. Äikäs arvelee, että eniten humalaisia löytyy harrastelijapukeista, jotka kiertävät esimerkiksi oman naapuruston lasten luona.

Suomalaisten joulunviettotapojen muutos voi vaikuttaa poliisin kiinni saamien rattijuoppojen määriin. Kun ennen ajettiin pitkien matkojen päähän joulunviettoon, nautittiin kinkkuviinit yleensä samassa paikassa. Nykyisin vietetään yhä enemmän kaupunkijouluja, mikä tarkoittaa sitä, että joulun aikaan myös liikutaan enemmän kuin ennen. Pakolliset sukuloinnit hoidetaan lähiympäristössä ja jokaisessa vierailupaikassa saattaa odottaa joulupöytä ruokineen ja juomineen.

– Takaisinkin päin pitää vielä ajaa, Äikäs muistuttaa.

Jouluaatto ja -päivä eivät näy piikkinä poliisi rattijuopumustilastoissa, vaan päinvastoin: ennen joulua ja joulun jälkeen ajetaan enemmän humalassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme