Mainos
Mainos

EIT:ltä tuomio pitkittyneestä oikeusprosessista

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on tuominnut valtion maksamaan 5000 euron korvaukset 8 vuotta ja 3 kuukautta kestäneestä oikeudenkäynnistä.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin EIT on määrännyt Suomen valtion maksamaan korvauksia pitkittyneestä oikeudenkäynnistä.

Valitus koski Natura 2000 -ohjelmaan liitettyä kiinteistöä, johon kohdistuneita toimenpiteitä käsiteltiin eri oikeusasteissa yhteensä kahdeksan vuotta ja kolme kuukautta. EIT katsoi, että asian monimutkaisuus ei oikeuttanut oikeudenkäyntien kokonaispituutta.

Tapaus koski yksityisen henkilön omistamaa kiinteistöä, johon kohdistui erilaisia luonnonsuojelutoimia. Luonnonsuojelun vuoksi kiinteistölle tehtiin muun muassa pakkolunastus ja toimenpidekielto.

Ihmisoikeustuomioistuin velvoitti Suomen valtion maksamaan valittajalle hyvityksenä 5 000 euroa ja oikeudenkäyntikuluista 8 000 euroa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot