Mainos
Mainos

EIT:n linjaus velallisen velvollisuuksista voi muuttaa lain

Konkursseja koskevaan lainsäädäntöön pohditaan Suomessa muutosta. Pohdinnan taustalla on korkeimman oikeuden viime syksynä purkama tuomio, jonka oikeustieteen tohtori Kari Uoti oli saanut törkeästä velallisen petoksesta.

Tuomio purettiin, koska Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen mukaan konkurssivelallisella on pesäluetteloa vannoessaan oikeus olla ilmoittamatta omaisuuttaan, jos velallinen on vaarassa joutua syytteeseen. Suomessa ei kuitenkaan ole nykyisessä konkurssilaissa tästä säännöstä.

Oikeusministeriö on asettanut mahdollista lainmuutosta varten työryhmän. Sen tehtävänä on arvioida muun muassa sitä, tarvitaanko lakiin erillistä säännöstä vai riittääkö se, että pesänhoitajat noudattavat KKO:n ja EIT:n oikeuskäytäntöä.

Työryhmän pitää antaa mietintönsä syyskuun lopussa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot