Mainos
Mainos

EK budjettiriihestä: Oikeansuuntainen päänavaus

Elinkeinoelämän keskusliitto EK kiirehtii maan hallitukselta rakenteellisten uudistusten jatkovalmistelua. Nyt tehdyt päätökset ovat EK:n mukaan oikeansuuntainen päänavaus julkisen talouden tasapainottamiseksi ja työllisyyden parantamiseksi.

Elinkeinoelämä on pettynyt hallituksen päätökseen muuttaa viime keväänä tehtyä osinkoverolinjausta. Hallitus ehdotti eilen, että tietyissä tilanteissa listaamattomien yhtiöiden osinkoja verotettaisiin osin myös ansiotulona. EK:n mukaan osinkojen verottaminen ansiotulona on haitallista veropolitiikkaa ja kohdistuu erityisesti nopeasti kasvaviin, korkean osaamisen yrityksiin.

EK moittii myös hallituksen päätöstä leikata pitkäaikaisten investointien veropoistoja sekä edustuskulujen verovähennysoikeuden poistoa.

Lisäksi EK vaatii rikkidirektiivin kustannuksien kompensoimista poistamalla mm. laivaliikenteen väylämaksuja ja perumalla kaavaillun windfall-veron.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot