Mainos
Mainos

EK hylkäsi koulutusvapaan

Kiista kolmen päivän koulutusvapaasta jatkuu. Elinkeinoelämän keskusliitto EK on hylännyt työryhmäesityksen asiasta.

EK:n hallituksen mukaan esitykseen sisältyvät menettelytavat eivät olleet omiaan edistämään aitoa osaamisen kehittämistä työpaikoilla. Palkansaajakeskusjärjestöt hyväksyivät osaltaan asian alkuviikosta.

Työministeri Lauri Ihalainen (sd) ei halunnut tuoreeltaan kommentoida EK:n päätöstä kaataa koulutusvapaa. Ministerin erityisavustajan mukaan kokonaisuutta arvioidaan rauhassa.

Lyly: Erittäin valitettavaa

SAK ilmoitti edellyttävänsä, että raamin kirjaus koulutusoikeudesta toteutetaan ja että neuvottelut jatkuvat heti niin, että laki saadaan voimaan ensi vuoden alusta. SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly (sd) pitää EK:n päätöstä "erittäin valitettavana".

– Kolmen päivän koulutusasia on ollut osa tätä raamisopimusta, joka on yhdessä hyväksytty. Edellytämme, että neuvotteluja jatketaan pikaisesti, jotta saisimme tämän osaamiseen liittyvän lain voimaan ensi vuoden alussa, kuten aiemmin on sovittu, Lyly sanoi MTV3 Uutisille.

Kolmen päivän koulutusvapaa sisältyi viime syksynä solmittuun raamisopimukseen. Asiasta syntyi kuitenkin tulkintakiista, jota on yritetty ratkoa lähes vuoden ajan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot