Mainos
Mainos

EK ja luovat alat aloittavat yhteistyön

Uuden neuvottelukunnan puheenjohtaja Yrjö Sotamaa luonnehti neuvottelukunnan perustamista historialliseksi kulttuurin ja elinkeinoelämän kohtaamiseksi.

Luovien alojen toimialajärjestöt ja Elinkeinoelämän keskusliitto EK ovat perustaneet yhteisen neuvottelukunnan edistämään alan yhteistyötä. Neuvottelukunnan toivotaan antavan vetoapua luovan teollisuuden liiketoimintaosaamisen kehittämiseen ja luovien alojen tunnetuksi tekemiseen.

EK:n kanssa neuvottelukunnan perustivat Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ry, Suomen audiovisuaalisen alan tuottajat ry, Suomen elokuvatuottajien keskusliitto, Ohjelmatoimistojen liitto, Teollisuustaiteen liitto Ornamo ja Grafia ry.

Neuvottelukunnan puheenjohtajana toimiva Taideteollisen korkeakoulun rehtori Yrjö Sotamaa luonnehti neuvottelukunnan perustamista historialliseksi kulttuurin ja elinkeinoelämän kohtaamiseksi.

- Merkittävimmät yhteiset hankkeet tulevat koskemaan kulttuuriviennin edistämistä yhdessä valtiovallan kanssa ja luovien alojen toiminnan rahoitusmallien kehittämistä, kertoo Sotamaa.

Toiminta keskittyy muun muassa tutkimukseen ja tuotekehitykseen, viennin ja kansainvälistymisen vauhdittamiseen sekä pk-yrittäjyyden tukemiseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot