Mainos
Mainos

EK ja palkansaajien keskusjärjestöt hyväksyivät raamisopimuksen

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n hallitus on hyväksynyt yksimielisesti neuvottelutuloksen työmarkkinoiden raamisopimukseksi.

STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää (sd.) pitää pakettia hyvänä. Hänen mukaansa se turvaa palkansaajille hyvät palkankorotukset.

Liittojen sopimuskierroksesta Mäenpää ennakoi vaikeaa. Hän toivoo sadan prosentin kattavuutta.

Myös Akava on hyväksynyt tänään jätetyn ehdotuksen.

SAK hyväksyy, Rakennusliitto pysyy ulkopuolella

Ammattiliittojen keskusjärjestö SAK hyväksyy työmarkkinoilla syntyneen neuvottelutuloksen. Vain Rakennusliitto aikoo pysyä raamisopimuksen ulkopuolella.

Työtaisteluvaroituksen jättänyt Metalliliitto päättää lauantaina valtuustossaan, voidaanko neuvottelutuloksen pohjalta jatkaa liittokohtaisia neuvotteluja.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly (sd.) korostaa tuloksen laatuasioita ja työttömyysturvan parannuksia.

Myös Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n hallitus on hyväksynyt keskitetyn tuloratkaisun. EK korostaa, että kysymys on raameista, joiden sisällä liitot voivat tehdä omia sopimuksiaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot