Mainos
Mainos

EK ja STM sanaharkassa työeläkevaroista

Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) arvostelee kovin sanoin sosiaali- ja terveysministeriön (STM) vakuutusosastoa. Vakuutusalan ylin hallinto on asioiden hoidon kannalta katastrofaalisessa tilassa, kirjoittaa EK:n lakiasiainjohtaja Lasse Laatunen kolumnissaan Lapin Kansassa.

Lakiasiainjohtaja vaatii sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälältä (kesk.) nopeita toimia uskottavuuden palauttamiseksi.

Laatusen mukaan valtiosihteeri Terttu Savolainen ja ministeriön kärkivirkamiehet kampeavat työmarkkinajärjestöjä sivuun työeläkejärjestelmän asioiden hoidosta.

- Keskustalainen ylijohtaja Tarmo Pukkila ja hänen keskustalainen apulaisensa Antero Kiviniemi ovat julistaneet ministeriössä, miten järjestöille näytetään nyt kaapin paikka.

Laatunen muistuttaa valtioneuvoston tuoreesta ikääntymisraportista. Raportin mukaan työ- ja kansaneläkejärjestelmät voivat muuttua yhdeksi järjestelmäksi, josta päätetään eduskunnassa.

EK:n johtajaa kaihertaa myös eläkeyhtiöiden sijoitustoimintaa pohtiva työryhmä, jonne ministeriö on ottamassa tahoja, "joilla ei varmastikaan ole parasta vakuutusmatemaattista osaamista". Tällaisia ovat MTK ja eläkeläisjärjestö Eetu.

Ministeriöstä kerrottiin tänään, että Hyssälä ei matkan takia ole tavoitettavissa kommentoimaan kirjoitusta.

Savolainen kiistää väitteet eläkekaappauksesta

Sosiaali- ja terveysministeriön valtiosihteeri Savolainen kiistää Laatusen väitteet, joiden mukaan ministeriössä valmistelltaisiin työeläkevarojen kaappausta. Savolainen kommentoi asiaa keskustalaisen Verkkoapilan haastattelussa. Valtiosihteeri ei lähde arvuuttelemaan Laatusen motiiveja.

- Kenelläkään ei ole syytä huoleen. Työeläkeasioita valmistellaan edelleen kolmikantaisesti ministeriön piirissä, kuten Laatunenkin hyvin tietää.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot