Mainos
Mainos

EK: Kaikki maat saatava päästövähennyksiin

EK:n ilmastokannanoton mukaan kansainvälisillä markkinoilla kilpailevilla yrityksillä pitää olla tasapuoliset päästövelvoitteet.

Maailman kasvihuonekaasujen päästöjen vähentäminen edellyttää Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan kaikkien keskeisten päästömaiden sitoutumista samantasoisiin päästövähennyksiin.

Ilmastopolitiikan on EK:n ilmastokannanoton mukaan kannustettava tehokkaisiin investointeihin päästöjen vähentämiseksi.

Päästöjen siirtyminen paikasta toiseen voidaan EK:n mukaan estää vain sillä, että kansainvälisillä markkinoilla kilpailevilla yrityksillä on tasapuoliset päästövelvoitteet.

- Kukaan ei saa saada kilpailuetua tehottomuudesta eikä siitä, että toimii löyhien ympäristönormien maissa. EU:n ei pidä asettaa itselleen kilpailijoita pidemmälle meneviä vaatimuksia tai rajoituksia, jotka lisäävät hiilivuodon riskiä, linjasi EK.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot