Mainos
Mainos

EK työllisyyden parantamisesta: Päivähoitomaksut alas – kulut katettaisiin asumistuen pienentämisellä

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n mielestä päivähoitomaksuja on alennettava reilusti työllisyyden parantamiseksi. Se ehdottaa, että tulojen huomioimista tulisi lieventää ja korkein perittävä maksu alentaa.

EK:n malli alentaisi päivähoitomaksujen tuottoa, minkä se rahoittaisi pienentämällä asumistukea. Asumistuessa pitäisi EK:n mielestä suosia nykyistä enemmän työssäkäyviä.

– Työtulojen kasvun asumistukea leikkaavaa vaikusta on alennettava ja samalla tuen yleistä tasoa laskettava, sanoo johtaja Ilkka Oksala EK:n tiedotteessa.

EK palauttaisi toimeentulotukeen asumiskulujen omavastuun, jotta asumistuen pienentymistä ei korvattaisi toimeentulotuella.

– Hallituksen on kyettävä tekemään budjettiriihessä riittävän kunnianhimoiset päätökset kannustinloukkuongelman purkamiseksi, Oksala sanoo.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot