Mainos
Mainos

EK lentopisteiden veropäätöksestä: Hyvä, että työantajan riesa poistuu

Työnantajien ei tarvitse enää valvoa työntekijöidensä lentopisteiden käyttöä. Johtava veroasiantuntija Tero Honkavaara Elinkeinoelämän keskusliitto EK:sta on tyytyväinen KHO:n päätökseen.

—On erinomaista, että KHO teki tästä linjauksen, sillä asia on ollut pitkään epäselvää. Nyt työnantajan velvoitteet ja riesa asian ympäriltä poistuu.

KHO päätti tänään, että työnantajan ei tarvitse pidättää työntekijän lennoista saatavista lentopisteistä ennakkoon veroa.

Verohallinnon mielestä päätös ei kuitenkaan vapauta työntekijöitä veronmaksusta. Lentopisteillä hankitut lahjamatkat lasketaan Verohallinnon mukaan tuloveron alaiseksi tuloksi.

— Verohallinnon pitää noudattaa KHO:n päätöstä. Tosin KHO ei ottanut kantaa siihen, voivatko lentopisteet olla veronalaista tuloa, mikä on eri asia, kuin palkka, Honkavaara pohtii.

Vastuu työntekijällä

Esimerkiksi Finnairin Plus-pisteitä voi käyttää myös muiden lahjojen, kuten astioiden ja korujen, ostamiseen.

—Silloin pisteistä voi syntyä verotettava etu, mutta työnantajan ei tarvitse sitä valvoa.

Tällöin moraalinen kysymys verotuksesta siirtyykin työntekijän vastuulle.

—Lisäksi kustannustietoinen työnantaja kyllä edellyttää, että lentopisteet käytetään edelleen firman hyväksi esimerkiksi työmatkojen ostamiseen, Honkavaara huomauttaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme