Mainos
Mainos

EK: Miehet naisten töihin, niin palkat nousevat

Työmarkkinat ovat eriytyneet Suomessa muita Pohjoismaita selvemmin naisten ja miesten työtehtäviin. Työmarkkinajärjestöjen mukaan raja-aitoja on yritetty murtaa vuosikausia laihoin tuloksin.

Väestön ikääntymisen takia etenkin hoiva-alalle kaivataan lisää miehiä. Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n mukaan tasaisemman työnjaon avulla saadaan myös kavennettua naisten ja miesten palkkaeroja. Naiset sijoittuvat usein julkiselle sektorille ja miehet hakeutuvat paremmin palkattuihin töihin yksityiselle puolelle.

Palkansaajakeskusjärjestö SAK korostaa, ettei palkkaerokysymys ole niin yksinkertainen, sillä työtehtäviä arvostetaan eri tavoin.

- Esimerkiksi hoivatyön voidaan ajatella tulevan niin luonnostaan naiselta, ettei sille tarvita mitään markkinahintaa, huomautti SAK:n tutkija Linnea Alho työmarkkinajärjestöjen yhteisessä tilaisuudessa perjantaina.

SAK:n mukaan palkkaerot voivat johtua myös siitä, että naisten on miehiä vaikeampi päästä esimiestehtäviin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme