Mainos
Mainos

EK:n ex-pomo suree neuvottelujen jumittumista: Suomi on pienryhmien vankina

Vuorineuvos Ilpo Kokkila sanoo olevansa surullinen yhteiskuntasopimuksen jumittumisesta jälleen kerran. Neuvottelujen eteneminen on nyt pitkälti kiinni siitä, lähteekö Palvelualojen ammattiliitto PAM mukaan yhteiskuntasopimukseen.

Kokkila pahoittelee, että Suomi on jäänyt pienryhmien panttivangiksi.

– Tilanne kuvastaa meidän järjestelmäämme. Olemme näiden pienten ryhmien vankina ja kansan enemmistön, tavallisen suomalaisen, mielipide ei enää näy tässä keskustelussa ja päätöksenteossa, Kokkila sanoo.

Kokkila oli neuvottelemassa edellistä maltillista palkkaratkaisua Elinkeinoelämän keskusliiton silloisena puheenjohtajana. Hän uskoo, että tälläkin kertaa sopimukseen lopulta päästään.

– Olisi hieno asia, jos tämä vaikea tie saataisiin kuljettua loppuun saakka. En usko, että suomalaiset haluavat häiriöitä tälläisessä tilanteessa, Kokkila sanoo eikä ryhdy tarkemmin neuvomaan neuvottelijoita.

– Niinhän se on, että takapenkiltä on helpompi neuvoa kuin ajaa sitä autoa, hän hymähtää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme