Mainos
Mainos

EK:n Häkämies: Tukilakot osoittavat suurta vastuuttomuutta

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies kritisoi kuljetusalan mahdollisia tukilakkoja, joita kaavaillaan ilmailualan tueksi.

- Tukilakot ovat sinänsä laillisia, mutta mitä merkitystä on työrauhaan liittyvillä sopimuksilla, jos niistä ei pidetä kiinni, sanoo Häkämies.

Auto- ja kuljetusala, satamat, merimiehet ja veturinkuljettajat kokoontuvat tänään iltapäivällä neuvottelemaan lentoalan tukilakosta. Ilmailualan lakon on määrä alkaa huomenna klo 15, jos sopimukseen ei päästä ennen sitä.

Häkämiehen mukaan on mahdollista, että tukilakkoon osallistuisi myös keskitetyn sopimuksen hyväksyneitä aloja.

- Tässä akuutissa tilanteessa on edellytettävä, että sovittelu etenee ja että jo syntyneitä sopimuksia kunnioitettaisiin. Lakkojen laajentaminen mahdollisin tukitoimin osoittaisi suurta vastuuttomuutta. Tukilakot rapauttaisivat entisestään edellytyksiä työllisyyskehityksen vahvistamiseen ja heikentäisivät uskoa suomalaisen työmarkkinajärjestelmän toimivuuteen, Häkämies sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme