Mainos
Mainos

"EK:n kannat välillä hyvin yksipuolisia"

OAJ:n valtuuston jäsen, Vaasan peruskoulujen ja lukioiden opettajien pääluottamusmies Jarmo Juupaluoma pitää Elinkeinoelämän keskusliiton näkemyksiä ruotsin pakollisuuden poistamisesta yksipuolisina. EK on esittänyt pakkoruotsista luopumista.

- Heillä on tietysti oikeus esittää omia näkemyksiään ja on hyödyllistäkin kuulla heidän kantansa asiaan, pohtii Juupaluoma.

Kymmenkunta vuotta OAJ:n koulutuspoliittisten asioiden kanssa tekemisessä ollut Juupaluoma kertoo, että EK:sta yritetään aika ajoin vaikuttaa jopa koulujen tuntijakoihin ja opetussuunnitelmien perusteisiin.

- Heillä on luonnollisesti näkemyksensä siitä, minkä tyyppisiin ammatteihin nuoria olisi syytä kouluttaa. Tämä on tietysti ymmärrettävää, koska työvoiman turvaaminen on EK:lle tärkeä asia.

Juupaluoma painottaa, että kovin äkkinäisiä muutoksia ei ole syytä tehdä, koska tämä tekisi koko opiskelujärjestelmästä hyvin poukkoilevan.

- Suhdanteet muuttuvat kohtalaisen nopeasti, eikä millään voida mennä siihen, että jatkuvasti vaihdeltaisiin opetussuunnitelmia sen mukaan, miten EK asiat näkee.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot