Mainos
Mainos

EK:n toive hallitukselle: Alentakaa yhteisöveroa

Elinkeinoelämän keskusliitto toivoo seuraavan hallituksen alentavan selvästi yhteisöveroa. EK:n mielestä yhteisöveroa pitää laskea nykyisestä 26:sta prosentista jopa 20:een prosenttiin, jotta talouskasvu vauhdittuisi.

– Verovalinnoista yhteisövero on se ruuvi, jota tulisi säätää. Tavoite on se, että sitä uskallettaisiin alentaa 20 prosenttiin, sanoo EK:n toimitusjohtaja Mikko Pukkinen MTV3:n Huomenta Suomessa.

Pukkisen mukaan juuri yhteisöveron laskemisella saataisiin suomalaisille yrityksille kilpailuetua.

Pääomaveron nostamisen Pukkinen näkee kilpailuedun tavoittelemisen kannalta marginaalisena keinona.

– Jos nostaisimme pääomaveroa prosenttiyksiköllä, se tuo 40 miljoonaa euroa lisätuloja veronsaajalle. Tämä on kuitenkin marginaalinen keino, eikä sillä ratkaista yhtään mitään.

Pukkisen mukaan seuraavalla hallituskaudella pitäisi pyrkiä siihen, että Suomessa siirryttäisiin työn verotuksesta kulutuksen verottamiseen.

(MTV3)

Katso EK:n toimitusjohtajan Mikko Pukkisen haastattelu: (Huomenta Suomi 19.4.2011)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot