Mainos
Mainos

EK tuomitsee ulosmarssin

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n työmarkkinajohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen tuomitsee jyrkästi ahtaajien laittomat työtaistelut satamissa.

Ahtaajat marssivat aamulla ulos useissa satamissa.

- Ahtaajien lakot ovat laittomia. Ne ovat juuri solmitun työehtosopimuksen ja lakonlopettamissopimuksen vastaisia. Työnantajapuoli vie ne hetimmiten työtuomioistuimeen, Inkeroinen sanoo tiedotteessaan.

Inkeroinen pitää lakkoja käsittämättöminä kostotoimina, joita ei voi millään muotoa ymmärtää.

- Vetoaminen rikkurityövoiman käyttöön lakon aikana on kestämätön peruste ja vailla oikeudellista pohjaa. Yritysten oikeus ja velvollisuus on hoitaa liiketoimintaansa silloinkin, kun jokin ammattiryhmä on lakossa, Inkeroinen painottaa.

Inkeroisen mukaan lakko on luonteeltaan myös poliittinen.

- Julkisuudessa AKT:n edustajat ovat ilmoittaneet sen olevan vastalause pääministeri Matti Vanhasen työrauhajärjestelmää käsitelleille kannanotoille.

Inkeroisen mukaan tänään alkaneet laittomat lakot ovat hyökkäys sovittelujärjestelmää vastaan ja alleviivaavat jälleen työrauhalakien uudistamisen tarvetta.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme