Mainos
Mainos

EK: Työtuntiselvityksessä sekoitettu erilaiset työsuhteet

Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) mukaan Taloussanomien tekemä työaikavertailu johtaa osittain harhaan. EK:n mukaan vertailusta puuttuu maininta siitä, ettei se mittaa säännöllisen kokoaikatyön pituutta eri maissa. EK:n mukaan vertailussa on mukana osa-aikatyötä tekevät.

Liiton mukaan säännöllistä kokopäivätyötä tekevien palkansaajien vuosityöaika on kansainvälisesti verrattuna varsin lyhyt.

Taloussanomat viittaa uutisessaan konsulttiyhtiö Deloitten EU-komissiolle tekemään selvitykseen eurooppalaisten työajoista.

- Deloitten vertailussa on kyse kaikkien työssäkäyvien, myös yrittäjien, tekemien työtuntien määrästä henkilöä kohti, ei lain tai sopimusten mukaisesta työajasta. Mukana ovat siis myös osa-aikatyötä tekevät. Monessa Euroopan maassa osa-aikatyötä tehdään huomattavan runsaasti, minkä vuoksi myös keskimääräinen työtuntien määrä on varsin alhainen. Suomessa osa-aikatyön osuus on keskimääräistä pienempi, muistuttaa asiantuntija Seppo Saukkonen EK:sta .

Liiton mukaan ne maat, joissa tehdään hyvin runsaasti osa-aikatyötä, putoavat tässä vertailussa lyhyen työajan maiksi. Esimerkiksi Hollannissa kaikista työsuhteista 37 prosenttia on osa-aikaisia, kun Suomessa osa-aikasuhteita on noin 12 prosenttia. EK:n mukaan vertailu mittaa enemmänkin keskimääräistä työpanosta kansantaloudessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot