Mainos
Mainos

EK tyrmää puheet tulopoliittisesta kokonaisratkaisusta

Elinkeinoelämän keskusliitto EK tyrmää puheet uudesta tulopoliittisesta kokonaisratkaisusta. EK:n mielestä työsopimusneuvottelut pitää jatkossakin käydä toimialakohtaisesti.

EK:n työmarkkinajohtaja Eeva-Liisa Inkeroisen mukaan hallitus ja työmarkkinakeskusjärjestöt eivät ole keskustelleet tuposta.

– Palkansaajakeskusjärjestöt eivät ole myöskään tupoa keskusteluissa esittäneet, Inkeroinen sanoo.

Sanoman maakuntalehdet kertoivat tänään, että tulopoliittisen kokonaisratkaisun tunnustelut ovat käynnissä hallituksen ja työmarkkinaosapuolten kesken.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) kertoi lehtien haastattelussa, että "valmiuden ja yhteisen sävelen" löytyminen on työmarkkinatoimijoiden käsissä.

– Toivon, että työnantajilta ja työntekijöiltä löytyy nyt ymmärrystä. Tarvitaan ratkaisu, joka turvaa Suomen kilpailukyvyn ja palkansaajien ostovoiman.

Myös eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd.) on patistanut työmarkkinaosapuolia tarttumaan hallituksen ojentamaan käteen.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly uskoo hänkin, että yhteistyö on tärkeässä asemassa.

Katso Raimo Pitkäsen juttu:

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme