Mainos
Mainos

EK: Yhteisövero alas

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n mielestä yritysten yhteisöverokanta tulee laskea 26 prosentista 20 prosenttiin. EK perustelee esitystään yritysten kilpailukyvyn parantamisella. Näin Suomelle luotaisiin EK:n mukaan kasvuun kannustava ja investointeja houkutteleva kilpailuetu.

- Maailman maat kilpailevat kiivaimmin juuri yritysten verotuksessa. Kilpailukykyinen yritysverotus turvaa suomalaista työtä ja suomalaisia työpaikkoja, EK kirjoittaa tiedotteessaan.

EK jakaa myös neuvoja julkisen talouden velkaantumisen hoitamiseen. Se varoittaa kiristämästä verotusta, koska yhä kovempi verotus painaisi sen mukaan talouskasvua ja johtaisi uusien veronkorotusten noidankehään.

Veronkiristysten sijaan velkaongelman ratkaisua on haettava EK:n mukaan hillitsemällä julkisia menoja, parantamalla tuottavuutta ja pidentämällä työuria.

EK painottaa, että verovalintoja on arvioitava sillä perusteella, millainen vaikutus niillä on työn tekemiseen, yrittämiseen ja talouskasvuun. Verotuksessa painopiste tulee siirtää sen mukaan pois työn, osaamisen ja yrittämisen verottamisesta.

EK julkisti tänään verotavoitteensa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot