Mainos
Mainos

EK: Yksi korkeakoulututkinto säilyisi maksuttomana

EK:n mukaan Suomen koulutusjärjestelmässä on rutkasti kehitettävää. Esimerkiksi ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen välille olisi tehtävä selkeä työnjako.

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n mielestä vain yksi ylempi korkeakoulututkinto tulisi säilyttää tulevaisuudessa ilmaisena. Rinnakkaiset korkeakoulututkinnot olisivat vastedes maksullisia. Lisäksi EU:n ulkopuolisten maiden opiskelijoille asetettaisiin lukukausimaksut ja stipendijärjestelmä.

EK esittää näkemyksensä tänään julkaisemassaan koulutus- ja työvoimapoliittisessa linjauksessa.

- Kohtuullisessa ajassa suoritettu, riittävän laaja tutkinto olisi maksuton. Sen jälkeen suoritetut lisätutkinnot olisivat maksullisia, sanoo EK:n koulutusjohtaja Markku Koponen.

EK perää selkeää työnjakoa ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen välille. Tällä haavaa koulutusohjelmissa on päällekkäisyyksiä. Ammattikorkeakoulutuksen ytimenä pitää olla työelämälähtöisyys ja työelämäosaaminen.

EK:n mukaan Suomen koulutusjärjestelmässä on rutkasti kehitettävää. Esimerkiksi ammattitaitoisen työvoiman kysyntä ja työvoiman tarjonta eivät tänä päivänä kohtaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot