Mainos
Mainos

Ekolamppujen merkinnät hämmentäviä

Huono laatu ja heikot tiedot aiheuttavat kuluttajalle pettymyksiä energiansäästölamppujen hankinnoissa. Perinteiset hehkulamput poistuvat markkinoilta vuoteen 2012 mennessä, ja niiden tilalle kuluttajille on tarjolla runsas valikoima erilaisia energiansäästölamppuja.

Kaikkien lamppujen laatu ei kuitenkaan vastaa odotuksia, ja monet kuluttajat ovat joutuneet pettymään ostokseensa myös harhaanjohtavien pakkausmerkintöjen takia. Kuluttajien pitääkin nyt opetella uusi suure ja sen yksikkö, sillä tehot ja watit eivät enää kerro juuri mitään. Nyt pitää vertailla lamppujen valonmäärää, jota mitataan lumen-yksiköillä.

Maailmalla energiansäästölamppuihin suhtaudutaan ristiriitaisesti. Saksalaistutkimuksen mukaan energiansäästölamppujen kestoiässä oli suuria merkkikohtaisia eroja, ne eivät kestäneet luvattua käyttöikää, sisälsivät elohopeaa ja kaiken huipuksi valaisivat vielä usein huonosti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme