Mainos
Mainos

Ekonomisti: Asumistuki voi ajaa ihmisiä ahdinkoon

Miljonäärien verotiedot ovat otsikoissa, mutta suuremmalle osalle suomalaisista arkea ovat toimeentulotuki ja asumistuki.

- Meillä on lähes puoli miljoonaa kotitaloutta, jotka saavat asumistukea. Se on mielestäni todella suuri määrä, sanoo Nordean yksityistalouden ekonomisti Anu Numminen.

Luvun perusteella on syytä pohtia, onko koko tulonsiirtojärjestelmässä jotain vialla, sanoo MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Numminen.

- Onko asumistukijärjestelmä itseään ruokkiva kierre?

Numminen pohtii, korottaako asumistuki jo itsessään vuokria kautta linjan. Se taas voi hänen mukaansa ajaa lisää ihmisiä asumistuen piiriin.

- Toisaalta asumistuen piirissä olevat ihmiset ovat valmiimpia maksamaan korkeampaa vuokraa kuin he ilman tukea olisivat. Siinä voi olla tällainen kaksiteräinen miekka.

Suomalaisten keskitulo on noin 3 000 euroa kuussa, Numminen muistuttaa. Vero-otsikoiden lukemat koskevat noin prosenttia väestöstä.

Katso Nordean Anu Nummisen haastattelu: (Huomenta Suomi 2.11.2010)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme