Mainos
Mainos

Ekonomisti: Uusipaavalniemen talousvaroitukset höpönhöpöä

Pääekonomisti Timo Tyrväinen, Aktia

Kansanedustaja Markku Uusipaavalniemen synkät talouskommentit saavat Aktian pääekonimisti Timo Tyrväisen hymähtelemään.

- En usko hetkeäkään, että Uusipaavalniemen kommenteilla on vaikutusta kansalaisten käyttäytymiseen.

Uusipaavalniemi ennusti viikonloppuna Kaleva-lehdessä asuntojen hinnan jopa puolittuvan nykyisestä. Lisäksi hän kehotti ihmisiä katsomaan säästöjensä perään.

- Välillä sitä innostuu niistä omista ajatuksistaan, kuten että "ottakaa rahat ja pankaa sukanvarteen", miettii Tyrväinen.

- Seuraavana päivänä ne voivat tuntua turhalta puheelta. Sanoisin, että kansanedustaja nakertaa näillä lausunnoilla omaa uskottavuuttaan, sanoo Tyrväinen.

Hän uskoo, etteivät suomalaiset kansanedustaja Uusipaavalniemen "heitoista" hetkahda.

- Tästä maasta löytyy kymmeniätuhansia keski-ikäisiä miehiä, jotka ennustavat joka vuosi, että maailma ja talous romahtavat. Uusipaavalniemi eroaa tästä joukosta siinä, että hänellä on mietintää tässä taustalla, pohtii Tyrväinen.

Pääekonomisti Tyrväinen kuitenkin myöntää, että Uusipaavalniemen puheissa on perää, mutta ne ovat voimakkaasti liioteltuja.

- Olen eri mieltä siitä kuinka suuresta taloudellisesta katastrofista puhutaan. Nämä taloudellisest kauhuskenaariot ovat mahdollisia, mutta äärimmäisen epätodennäköisiä. Esimerkiksi että pitäisi vetää rahojaan pois pankkitililtä, tämä on jo ihan käsittämätöntä höpönhöpöä, sanoo Tyrväinen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme