Mainos
Mainos

Eksoottiset matkat lisänneet matkatapaturmia

Useilla vakuutusyhtiöillä toimii hätäpuhelimia, joihin matkustajat voivat soittaa kaikkiin vuorokauden aikoihin eri puolilta maailmaa. Juuri hätäpuhelimissa näkyy, että matkustajat joutuvat erikoisissa matkakohteissa ja hurjissa seikkailuissa yhä useammin pulaan.

Matkailijoiden hätäsoittojen määrä vakuutusyhtiö Tapiolassa on lisääntynyt, ja viikossa hätäisiä yhteydenottoja tulee parhaimmillaan noin sata. Ihmiset lähtevät suosituille seikkailumatkoille usein liian vähäisellä kokemuksella ja huonoimmassa tapauksessa ilman vakuutusta.

Vaikka matkoilla sattuneiden tapaturmien määrä on kasvanut, niin silti osa ei hanki matkoillensa ollenkaan vakuutusta. Vakuutusyhtiö Pohjolan mukaan noin viidesosa ihmisistä ei koskaan vakuuta matkojansa. Matkailu on muuttunut erilaiseksi ja ihmiset ovat rohkeampia kokeilemaan uusia asioita.

- Matkakohteet ovat muuttuneet eksoottisemmiksi, eli enää ei tehdä matkoja Välimeren maihin, vaan mennään Kaukoitään ja Etelä-Amerikkaan ja muihin oudompiin paikkoihin. Toisaalta omatoimimatkailu on lisääntynyt, eli enää ei tehdä valmismatkoja, vaan omatoimisesti Internetistä varataan matkoja ja lähdetään reissuun, pohtii korvauslakimies Mika Juuso Vakuutusyhtiö Tapiolasta.

Nykyään vahingot ovat vakavampia ja sattuvat hankalammissa paikoissa kuin aikaisemmin. Suurimmalla osalla suomalaisista vakuutukset ovat kuitenkin kunnossa, vaikka useimmiten reissuista selviääkin ilman pahempaa rähjääntymistä.

(MTV3)

(Aamu-uutiset 30.07.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme