Mainos
Mainos

Ekstaasi noussut suosikkihuumeiden joukkoon

Ekstaasi on levinnyt suppeasta klubiyhteisöstä laajempaan käyttäjäkuntaan, kun esimerkiksi huumeiden ongelmakäyttäjät ovat löytäneet aineen.

Ekstaasi on vähitellen kohonnut yhdeksi yleisimmin käytetyistä huumeista Suomessa.

Klubihuumeena pitkään pidetty ekstaasi on sitä nykyäänkin, mutta käyttäjiä on myös muissa ryhmissä: esimerkiksi huumeiden ongelmakäyttäjät ovat löytäneet aineen.

Tämä ilmenee tutkija Mikko Salasuon artikkelista, joka julkaistiin äskettäin keskusrikospoliisin vuosikirjassa. Artikkelissaan Salasuo tarkastelee ekstaasin leviämistä suppeasta klubiyhteisöstä laajempaan käyttäjäkuntaan.

Ekstaasi tuli muualta Euroopasta Suomeen vähitellen 1990-luvun alussa. Poliisin tietoon aine tuli vuonna 1992 tehdyn takavarikon yhteydessä. Varsinainen "läpimurto" tapahtui 1990-luvun loppupuolella. Syitä tähän olivat Salasuon mukaan se, että ainetta ei pidetty järin vaarallisena ja se, että ekstaasimarkkinat ammatillistuivat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot