Mainos
Mainos

Ekstaasi noussut suosikkihuumeiden joukkoon

Ekstaasi on levinnyt suppeasta klubiyhteisöstä laajempaan käyttäjäkuntaan, kun esimerkiksi huumeiden ongelmakäyttäjät ovat löytäneet aineen.

Ekstaasi on vähitellen kohonnut yhdeksi yleisimmin käytetyistä huumeista Suomessa.

Klubihuumeena pitkään pidetty ekstaasi on sitä nykyäänkin, mutta käyttäjiä on myös muissa ryhmissä: esimerkiksi huumeiden ongelmakäyttäjät ovat löytäneet aineen.

Tämä ilmenee tutkija Mikko Salasuon artikkelista, joka julkaistiin äskettäin keskusrikospoliisin vuosikirjassa. Artikkelissaan Salasuo tarkastelee ekstaasin leviämistä suppeasta klubiyhteisöstä laajempaan käyttäjäkuntaan.

Ekstaasi tuli muualta Euroopasta Suomeen vähitellen 1990-luvun alussa. Poliisin tietoon aine tuli vuonna 1992 tehdyn takavarikon yhteydessä. Varsinainen "läpimurto" tapahtui 1990-luvun loppupuolella. Syitä tähän olivat Salasuon mukaan se, että ainetta ei pidetty järin vaarallisena ja se, että ekstaasimarkkinat ammatillistuivat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme