Mainos
Mainos

Eläimistä saatavat elintarvikkeet puhtaita

Suomessa tuotetuissa eläimistä saatavissa elintarvikkeissa on varsin vähän lääkejäämiä ja muita vieraita aineita. Viime vuonna tehdyssä kansallisessa vierasainevalvontaohjelmassa hormoneja ja muita kiellettyjä kasvua edistäviä aineita ei havaittu juuri lainkaan. Vain muutamasta näytteestä löytyi jäämiä lääkeaineista, jotka ovat sallittuja tuotantoeläimille. Myös ympäristömyrkkyjen pitoisuudet jäivät mataliksi.

Sekä Suomen että EU:n lainsäädäntö vaatii, että elintarvikkeiden vierasainepitoisuuksia valvotaan niiden turvallisuuden varmistamiseksi. Viime vuonna tehdyn valvontaohjelman toteuttivat yhteistyössä Elintarvikevirasto sekä Eläinlääkintä- ja elintarviketutkimuslaitos. Näytteitä otettiin sekä elävistä eläimistä että niistä saatavista elintarvikkeista.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot