Mainos
Mainos

Eläinaktivistit yhä poliisin suojissa

Toissa yönä tarhaiskun yrityksestä pidätetyt nuoret ovat yhä poliisin suojissa. Mustasaaren apulaispoliisipäällikkö Matts Kronqvistin mukaan nuorten kuulusteluissa ei tähän mennessä ole ilmennyt mitään uutta eivätkä pidätetyt ainakaan vielä ole tunnustaneet yrittäneensä iskua. Eläinaktivistien kuuleminen jatkuu yhä. Mahdollinen vangitsemispäätös tehdään viimeistään perjantaina.

Apulaispoliisipäällikkö Kronqvistin mukaan nuoria epäillään törkeän vahingonteon yrityksestä. Törkeän vahingonteon yritys tuli rangaistavaksi tämän vuoden alussa. Sekä törkeästä vahingonteosta että sen yrityksestä voidaan tuomita vankeuteen.

- Törkeän vahingonteon yritystä koskevassa pykälässä kerrotaan, että minimirangaistus on neljä kuukautta vankeutta ja maksimirangaistus neljä vuotta, kertoo Kronqvist.

Tapausta tutkiva Mustasaaren poliisi ei suostu vahvistamaan julkisuudessa esiintyneitä tietoja, joiden mukaan pidätetyt ovat joutuneet eläinaktivismin tiimoilta aiemminkin tekemisiin virkavallan kanssa.

Jupakka sai alkunsa, kun poliisi otti tiistain vastaisena yönä kiinni viisi nuorta, joiden epäillään yrittäneen turkistarhaiskua Maalahden Svarvarin kylässä sijaitsevalle minkkitarhalle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme